ניקוי המסננים של המזגנים – יחידה פנימית
תחזוקת המזגן אינה מסתיימת רק בהתקנתו בבית, אלא בפעולות תחזוקה שוטפות שיאריכו את חיי המזגן, ישפרו את איכות ביצועיו וימנעו תקלות רבות שעלולות להיווצר בעת הזנחת הטיפול במזגן. אין מדובר בטיפול קשה במיוחד או ארוך. פעם בכמה חודשים יש לבצע ניקיון מסננים ופעולות נוספות חשובות.
ניקוי המסנן ביחידה הפנימית של המזגן:
המסנן הוא רשת דקה וצפופה שמטרתה למנוע מאבק ולכלוך לחדור המנוע. כאשר הרשת מלאה באבק, המזגן נדרש לשימוש בכוח גדול יותר כדי לשאוב אוויר. כתוצאה מכך המנוע סובל מעומס גדול יותר העשוי לפגוע בו וביכולת הקירור שלו. את המסנן בדרך כלל מומלץ לנקות לפחות פעם בחודשיים-שלושה.
תהליך הניקוי מתבצע בצורה מאוד פשוטה:
1. אתרו את מסנני המזגן בחלקו העליון/תחתון (בהתאם לסוג המזגן).
2. כפתחו את כיסוי המזגן בעדינות.
3. נשחרר ונשלוף בזהירות רבה את הרשת הדקה והמאובקת שאנו רואים (המסנן).
4. ננקה את המסנן תחת זרימת מים קלה של ברז או צינור.
5. נחכה מספר דקות שתייבשו (אם כי אין מדובר בחובה) ונחזיר אותם בחזרה כפי שהיו קודם.
פעולה זו הדורשת מספר דקות עשויה להאריך את חיי המזגן שלכם ולסייע בתפעול שוטף תקין של המזגן ללא עומסים מיותרים.
טיפים נוספים לשמירה על המזגן:
מילוי גז – כאשר המזגן עובד, המנוע עובד והאוויר היוצא מן המזגן אינו מקרר על אף שכיוונתם אין ספור פעמים את המעלות ובדקתם היטב שאכן המזגן אמור לעבוד על קור, ככל הנראה מדובר במחסור בגז במזגן. לצורך מילוי גז במזגן תיאלצו לקרוא לטכנאי מזגנים מוסמך. בקשו ממנו "על הדרך" לבדוק אם אין לכם דליפת גז מאחד מחלקי המזגן.
שימוש נכון – השימוש הנכון במזגן אף הוא קובע את איכות הפעילות שלו. כך למשל מזגן הסופח ריחות שונים (כמו בישול, עשן סיגריות ועוד) ומפיץ אותם לאוויר גם בימים שלאחר מכן. בנוסף, שימוש אקטיבי במזגן עשוי לגרום להיווצרות של פטרת בחלקי המזגן וזו עשויה לפגוע גם כן בתפקודו ושחיקת חלקיו הפנימיים.
לבסוף, הרחיקו צמחיה (בעיקר צמחים מטפסים) ממנוע המזגן החיצוני. זאת כדי למנוע ענפי צמחים שיחדרו לתוך מנוע המזגן ויגרום לנזקים.